New Portfolio & Design!

jorgphotowebsiteIn the last few months photography has become something bigger for me then just a hobby. While I still shoot whenever I like, it has become much much more a work of art then just a click on the shutter button. Especially the post-processing work and planning how to do a shoot has significantly upped my quality of work and I’m very proud about that.

So, I thought it was a good time to, for the first time, create a good portfolio of my photographic work and put them on my website. At the same time, if you show a portfolio you need to have a website too match the quality of the portfolio. I worked pretty extensively to sort through all my photos and design a new site the last week and I’m glad to make the whole website with its portfolio out in the wild.

Enjoy the site, the portfolio and the daily photo project and if you want to contact me, you are at the right place.

Comments

 1. Hoi Jorg, via Willem Vogels ben ik op je website terecht gekomen. Geweldige foto’s, en zeker die van Willem. Ik heb echter een vraag als je de tijd er voor hebt. IK ben vrijwillig gedwongen huisfotograaf te worden bij onze basketbal club. Heb jij ook ervaring in zaalsport fotografie. En dit vooral zonder flits te gebruiken.
  Zelf heb ik een Nikon D5100 met een standaard lenskit 18-55 f/3,5-5,6. Zou het de moeite waard zijn om een 50mm f/1.8G aan te schaffen? Vooral daar zit ik mee, omdat er weinig licht on de zalen is. Als ik daarmee zeker betere resultaten mee bereik, heb ik het bedrag er wel voor over.

  Met vriendelijke groet, Rigo Ruijs.

  1. Author

   Hoi Rigo,

   Thanks! vrijwillig gedwongen fotograaf is een bekend fenomeen idd. binnen-sport fotografie is meteen een van de moeilijkste vormen die er is. Het licht is er altijd te weinig en de bewegigingen te snel. Je zal dus de keuze moeten maken om of een snelle lens aan te schaffen of om extra licht in te zetten door middel van lampen/flits.

   In dit geval vraag je of de 50mm f/1.8G de moeite waard is. Voor 164 euro is deze zeker wel waard. Je ziet alleen met 1 nadeel: je hebt een vast brandpunt en kan dus niet mee als de spelers verder op het veld, of als ze dichtbij zijn en je niet genoeg ruimte hebt om ze helemaal erop te krijgen. Gezien de (overigens goede) kitlens die je hebt zou je eens moeten proberen om 30 min lang alleen maar foto’s te maken terwijl de lens op 50mm staat. De sensor maat van je nikon d5100 maakt dat je dus eigenlijk niet op 50mm foto’s maakt maar op 75mm. Het is eens kunst op zichzelf om daar dus goed mee om te gaan.

   Denk er ook aan dat je de foto’s zelf niet op 1,8 gaat schieten. dan is de depth of field van de lens te klein en krijg je het sportmoment vaak niet compleet scherp op de foto. In dit geval moet je denken aan f2.8 waar je het meeste op zal schieten met de 50mm.

   OVerigens is de deze lens ook zeer geschikt voor portretfotografie. Dus als je daar nog ambities hebt kan je dat gelijk meenemen 😉 succes ermee en als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

Leave a Comment